Віра Олександрович

На Тернопільщині підприємці дочекалися «манни небесної» від обласної ради (фото)

Облрада

Обранці жителів Тернопілля можуть пишатися собою – під завісу року вони встигли прийняти кілька важливих програм. Зокрема, підтримки дочекаються підприємці. Для них щороку виділятимуть понад 3 млн грн.

Нагадаємо, 3-тє засідання 1-ї сесії Тернопільської обласної ради 7-го скликання відбулося сьогодні, 23 грудня. Головне питання цього засідання бюджет на 2021 рік. 

Президія (1)
Президія (1)

По-перше, депутати затвердили «Програму розвитку громадянського суспільства у Тернопільській області на 2021-2023 рр.». Метою цього документу є (цитуємо) «…створення сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства, налагодження ефективної взаємодії громадськості з органами державної влади й органами місцевого самоврядування на засадах партнерства, забезпечення додаткових можливостей для реалізації проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства, задоволення суспільних інтересів із залученням громадської ініціативи та самоорганізації...».

На таку обласну Програму запропонували залучити 2 млн 880 тис. грн. За ці гроші вивчатимуть громадську думку із соціально значущих питань, забезпечуватимуть проведення публічних консультацій із громадськістю, підтримуватимуть проєкти і програми громадських і благодійних організацій, творчих спілок тощо.

Зала
Зала

По-друге, депутати ухвалили обласну цільову «Програму індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2021-2025 рр.». Цей документ спрямований на розширення інвестування в будівництво житла на селі, створення умов для забезпечення житлом і покращення житлово-побутових умов сільського населення, а також - на збільшення обсягів житлового будівництва на селі.

Метою цього документу є (цитуємо) «…розв’язання однієї з найважливіших суспільних проблем – забезпечення сільського населення області індивідуальним житлом і підвищення рівня привабливості проживання на селі, а також координація спільних дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій для позитивного розв’язання цієї проблеми...».

Президія2
Президія2

По-третє, депутати ухвалили обласну «Програму розвитку малого і середнього підприємництва на 2021-2023 рр.», яка потрібна (цитуємо) «…для створення цілісної та ефективної системи підтримки малого і середнього бізнесу, формування сприятливих умов для його сталого подальшого розвитку, результатом якого буде зростання зайнятості та збільшення добробуту населення…». Що цікаво, ініціатори створення такого документу передбачили популяризацію продукції місцевих виробників і реалізація комплексу заходів з просування акції «Купуй тернопільське» та інше.

Необхідні обсяги фінансування з обласного бюджету на вказану Програму: - 2021 рік – 3 млн 440 тис. грн; - 2022 рік – 3 млн 360 тис. грн; - 2023 рік – 3 млн 365 тис. грн.

До речі, також депутати підтримали обласні програми розвитку туризму, видавничої справи та інформаційного простору тощо.

Фото з трансляції сесії на сайті облради 

Вибір читачів за тиждень

Відео