Віра Олександрович

На Тернопільщині Зеленському нагадали про відповідальність, яку він на себе взяв

Сесія8

Невідкладно поінформувати жителів Тернопільщини про те, якою вакциною, в якій кількісті і в які терміни буде забезпечена наша область, вимагають депутати. 

Таке звернення відправлять до Президента України і Кабінету Міністрів. Офіційно оформити його вирішили на засіданні сесії Тернопільської районної ради 24 лютого. «За» це рішення проголосували 40 депутатів. Зауважимо, перша партія вакцин потрапила в наш край уже сьогодні, 25 лютого.

Текст звернення оприлюднив Віктор Козорог на своїй сторінці у «Фейсбуці» (цитуємо): «…Ми, депутати Тернопільської районної ради, висловлюємо велику стурбованість відсутністю конкретної інформації щодо того, якою саме вакциною почнуть робити щеплення українцям від коронавірусу, в які терміни та у якій кількості така вакцина буде постачатися до Тернопільської області… Відсутність інформації про вид вакцини не дозволяє належним чином підготувати холодовий ланцюг для зберігання препарату, відсутність інформації про дати поставки і кількість вакцин, які надійдуть до області не дозволяє належним чином розпочати підготовку до процесу вакцинації…».

Депутати наголосили, що на Тернопільщині досі не визначили пріоритетні групи населення, які підлягають першочерговій вакцинації; не провели аудит наявних і необхідних потужностей для зберігання та транспортування вакцин тощо.

«…Тому Тернопільська районна рада, як представницький орган територіальних громад Тернопільського району, звертається до Президента України В. Зеленського як до відповідального політика, який взяв під особистий контроль отримання Україною вакцини від COVID-19, та до Кабінету Міністрів щодо забезпечення області вакциною та невідкладного інформування населення про те, якою вакциною, в якій кількісті та в які терміни буде забезпечена Тернопільська область», - йдеться далі в документі.

До речі, під час цього засідання обранці ухвалили понад 30 різних питань, а також вирішили подальшу долю районної лікарні. Окрім того, на засіданні не обійшлося без гучних політичних звернень до керівництва держави.

Фото зі сторінки Тернопільська районна рада у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео