На Тернопільщині проведуть історичний веломарафон

2

15 липня ГО Зборів UP спільно з районним осередком Просвіти та міською радою організовують історичний веломарафон.

Терен вирішив розпитати в ініціатора заходу Івана Гриціва детальніше про мету та ідею.

1
1

- Як виникла саме така ідея, і як розуміти слова «історичний веломарафон»?

- Насправді ідея була у мене давно, просто не знаходив сил і підтримки. А нещодавно в розмові з друзями вони дуже похвалили мою ідею - це мене й надихнуло. Тоді не відкладаючи все надовго я заручився підтримкою організації, сестри та міської влади, які також дуже підтримали це.

А історичний він, бо у закладеному маршруті ми зупинятимемось у місцях із великою історією, де пам‘ятки. Учасникам будуть розповідати про дані місця, робитимуть фото на пам‘ять. Це приверне увагу не лише до активного відпочинку, а й до просвітницької тематики, адже історію краю треба знати.

- Мабуть, зовсім не випадково обрано у основу велосипед, ти займаєшся цим серйозно чи вело-аматор?

- Я активно катаюсь вже три роки, себе без двохколісного вже не уявляю, зараз придбав шосер. Перша подорож була на 60 км, а до сьогодні я наїздив декілька тисяч кілометрів. Дуже хочу, щоб цей вид спорту розвивався, це також мета заходу.

Захід відбудеться 15 липня, збір учасників біля пам‘ятника Т. Шевченку, що у центрі міста. Серед цікавого: історичний екскурс від районного осередку «Просвіти», фотосесії, учасників марафону у Хороброві пригощатимуть малиною із кооперативу «Файна поляна».

Фото: Іван Гриців

Вибір читачів за тиждень

Відео