На Тернопільщині провели незвичний чемпіонат (відео, фото)

IMG_3405 (Copy)

168 гібридів кукурудзи та 40 гібридів цукрового буряка виростила на своїх демоділянках компанія «Агропродсервіс». Цього року поблизу Настасова, вже традиційно, провели 7-й Західноукраїнський чемпіонат на кращий гібрид кукурудзи та цукрових буряків.

-        Цілі, які були спочатку поставлені перед таким заходом, вони себе оправдовують кожного року, тому що ми маємо можливість вже наочно бачити та демонструвати переваги того чи іншого гібриду, культури в різних кліматичних умовах, - розповів Андрій Баран – генеральний директор компанії «Агропродсервіс». - І тому таке дослідження важливе для керівників, для спеціалістів, для того, щоб прийняти рішення, які гібриди вирощувати.

IMG_3503 (Copy)
IMG_3503 (Copy)

Засівали кожен гібрид на ділянці 10 сотих. Кожен з них окремо збирали, вантажили, відправляли в лабораторію на дослідження, щоб визначити найкращий з гібридів.

-        Ми бачимо гібриди, які вже не перший рік представлені, порівнюємо їх при різних умовах. Сіяли в один день всі гібриди, в один день їх збираємо. Кожен рік дивимося, що є і стабільні гібриди, а є такі, що в одному році «вистрілив», а в іншому не оправдав. Є й нові гібриди, які представлені тільки перший рік, - розповідає Любов Джурик, агроном-консультант з насінництва ПАП «Агропродсервіс».

Визначали лідерів у кількох номінаціях. Переможцем серед цукрового буряка у двох номінаціях став гібрид від компанії «Бетасід», дистриб’ютором якої є компанія ТОВ «Агріі Україна».

-        Ми отримали дві нагороди, які є дуже важливі і врожайність коренеплодів тон з гектара, і що найбільш важливо, це є вихід цукру з гектара, тому що реально виробники отримують гроші, перш за все, за вироблення цукру, а не лише за тоннаж який потрібно перевозити, - зазначив Володимир Петрунів, менеджер та експерт з розвитку технологій компанії «Агріі Україна».

IMG_3297 (Copy)
IMG_3297 (Copy)

 

Що до гібридів кукурудзи, цього року результатами здивувала компанія «ФармЗаат», яка тільки з’явилася на українському ринку та перемогла одразу у двох номінаціях.

-        Ми прийшли з лінійкою кукурудзи німецької селекції, - зазначив Ігор Андрієвський, представник компанії «ФармЗаат». В нас лінійка має зареєстрованих 9 гібридів. В процесі реєстрації йде випробування ще інших гібридів в пошуку найкращих варіантів, щоб кукурудза мала кращий врожай та вологовіддачу.

Всього на чемпіонаті своє насіння представляли 18 фірм-оригінаторів кукурудзи та 6 компаній-оригінаторів цукрового буряка.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=2HvY-tc-WKA&ab_channel=%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D1%96%D0%BB%D1%8C%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%A2%D0%95%D0%A0%D0%95%D0%9D[/embed]

Фото Ярослава Стареправо

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео