На Тернопільщині проводять зустрічі-бесіди в рамках всеукраїнської акції (фото)

1

У Теребовлянському районі проводили зустрічі в освітніх закладах в рамках всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

У листопаді-грудні в районі організували заходи в рамках місячника пропаганди основних положень Конвенції ООН про права дитини та щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Профілактичними заходами: бесідами, зустрічами, круглими столами, іншими формами виховної роботи, в яких беруть участь компетентні спеціалісти правоохоронних, соціальних та медичних закладів, охоплюються освітні заклади району. Оскільки сьогоднішні учні завтра стануть батьками, важливо попередити негативні явища у молодіжному середовищі, пише Теребовлянська районна державна адміністрація.

- Статистичні дані в районі, які стосуються життя дітей, примушують замислитися. 6 дітей за рік постраждали від насилля з боку дорослих в сім’ях. За 11 місяців 2019 року безпосередньо органом опіки та піклування райдержадміністрації подано до суду 5 позовних заяв про позбавлення батьківських прав батьків та 1 заяву про відібрання дітей у матері (захищено права 8 дітей).

3
3

Загалом, соціалізація дітей сьогодні проходить в умовах зміни системи цінностей і орієнтацій. Це ставить нові завдання щодо виховання дітей, опікування ними державою. Під час масових зустрічей розповідається, як створити патронатну родину, стати прийомними батьками чи батьками-вихователями, усиновителями. При проведенні зустрічей з підлітками, а також їх батьками, службою у справах дітей РДА розповсюджується друкований матеріал про права дитини, про небезпеку та шкідливість сторонніх впливів на життя та здоров’я молодого організму, про здорове сімейне виховання дитини – найбільшу цінність у житті.

2
2

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео