На Тернопільщині скандал – посеред спортивної бази планують масштабне будівництво (відео)

біатлон

Біатлонна база у Підгородньому, що під Тернополем, незабаром може припинити своє існування, попри те, що її історія сягає півстоліття. За цей час там виховали не одне покоління чемпіонів світу та Європи, переможців Олімпійських та Параолімпійських ігор. Проте цей факт мало цікавить власників земельних ділянок, котрі мають намір невдовзі розпочати будівництво просто посеред спортивної бази.

- 70 людей хочуть розпочати будівництво хат посеред біатлонної бази на Тернопільщині. Державна біатлонна база в Підгородньому, яка тренує олімпійських чемпіонів, може просто припинити існування. Бо цілий мікрорайон із приватних забудов мають звести там, де біатлоністи мчать зі швидкістю 60 кілометрів за годину, – розповідають у сюжеті «ТСН».

- Раніше тут були городи, власники змінили цільове призначення землі на садівництво. А це дозволяє будувати будинки для обслуговування ділянок,  – каже президент федерації біатлону Тернопільської області Віктор Щур.

Сторони конфлікту, власники наділів та спортсмени, вкотре збираються на зустріч, але консенсусу так і не доходять. Одні хочуть будувати будинки, проте не мають доступу до власних ділянок, бо дістатись до них можна лише, перетнувши лижно-роверну трасу. Інші – відстоюють спортивне майбутнє.

Дорослі біатлоністи та юні вихованці записали відеозвернення до Президента України, де просять на державному рівні розв'язати проблему. Біатлоністи пропонують надати людям інші ділянки. Адже сусідство з базою, де чи не кожен спортсмен зі зброєю, – ще й небезпечне.

Наразі учасники конфлікту готують документи до суду.

Відео та фото «ТСН»

Вибір читачів за тиждень

Відео