Орест Сарматський

На Тернопільщині стартувала одна із найцікавіших мандрівок

IMG_1745 (Copy)

Мандрівка, яка розпочалася сьогодні зранку, вважається, однією із найцікавіших в околицях Бучача, адже пролягає давніми торгівельними шляхами зі Сходу на Захід, які були основними у XV-XVIII століттях.

Як повідомила «Терен» організатор мандрівки, керівник громадської організації «Бучач-Тур» Світлана Борак, під час екскурсії її учасники відвідають село Язловець, яке славне своїми архітектурними пам'ятками.

- Ми відвідаємо давній Язловецький цвинтар, гробниці баронів Блажевських, костел Внебовзяття Пресвятої Діви Марії, церкву святого Миколая, жіночий монастир Згромадження Сестер Непорочного Зачаття, оглянемо залишки замку XIV ст. князів Язлівецьких та палацу Понятовських XVIII ст., - розповіла Світлана Борак.

За її словами, мандрівники матимуть можливість відвідати свого роду «мертве» село – Пожежу, і дізнатися про його коротку історію. Наприкінці мандрівки екскурсанти зупиняться біля Червоногородського водоспаду, оглянуть напівзруйновані вежі оборонних споруд XVII ст., а також Джуринський каньйон та печеру-келію монаха відлюдника.

Як повідомляв «Терен», «Бучач-Тур» - громадська організація, що спрямовує свою діяльність на підтримку туристичного потенціалу Бучаччини, та на створення позитивного іміджу цього краю.

Реалізація усіх проектів «Бучач-Тур» здійснюється виключно на волонтерських засадах мешканцями та вихідцями Бучача. Кошти за надання туристичних послуг спрямовуються на розвиток та підтримку унікального куточка України – Бучаччини, де є неповторне поєднання давньої історії та первозданної природи.

Цей край – чудовий вибір для мандрівок, які зачіпають безліч історичних фактів, а також відкривають завісу до легенд і таємниць.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео