Олеся Поліщук

На Тернопільщині студенти організували проєкт «Sex education» (фото)

image007-17

Проєкт «Sex education» започаткували і впроваджують студенти Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського.

За словами прессекретаря ТНМУ Яніни Чайківської, чимало підлітків хочуть бути підготовленими та обізнаними в тому, що їм не завжди можуть розказати батьки.

- За час існування цього проекту, зокрема упродовж останнього року, студенти Тернопільського національного медичного університету провели 41 лекцію у 8-11 класах загальноосвітніх шкіл, - йдеться на сайті вишу.

Одна з організаторок проєкту – студентка 5-го курсу Дарина Шандрук каже, що діти з неймовірним запалом слухають лекції, охоче йдуть на контакт.

- Наші студенти піднімають справді важливу соціальну тему, яку, на жаль, не до кінця висвітлюють під час навчання у школі. Проблема ще полягає у тому, що велика кількість вчителів та батьків соромляться говорити про це з дітьми.

Під час лекцій проєкту «Sex education» школярі мають змогу ознайомитися з такими темами: анатомія чоловічої та жіночої статевих систем; менструація – що це з точки зору потреби організму; секс - як правильно розуміти його з фізіологічної та психологічної точок зору; популярні міфи – як їх аналізувати; контрацепція та її види; рання вагітність та захворювання, що передаються статевим шляхом.

- Упродовж останнього місяця було організовано 4 лекції: 2 для студентів 3-4-х курсів відділення економіки та туризму Галицького коледжу імені В. Чорновола та 2 лекції для учнів 10-го класу Тернопільського педагогічного ліцею, - розповіла Яніна Чайківська.

image003-19
image003-19

В університеті вважають, що для студентів-волонтерів – це чудова можливість вдосконалити свої соціальні навички, аби потім ефективно спілкуватися з пацієнтами.

- Я обожнюю розмовляти з дітьми та дивитися, як з кожним новим фактом вони розуміють все більше і чіткіше. Радію, коли чую будь-які запитання, коли усвідомлюю, що тепер вони не сам-на-сам з цією проблемою і знатимуть, чим керуватися в слушний момент, – поділилася враженнями студентка 3-го курсу медичного факультету Валерія Благуляк.

image001-18
image001-18

image005-18
image005-18

Світлини учасників проєкту

Вибір читачів за тиждень

Відео