Орест Сарматський

На Тернопільщині туроператори та журналісти торкнуться автентики лемківської культури

241964048_1510077452682390_5119562648688999715_n (Copy)

Форум з нагоди 25-річчя музейного комплексу «Лемківське село» сьогодні розпочався у Монастириській.

Як повідомляє з місця події кореспондент «Терену», основна тема форуму - лемківська культура як основа етнотуризму на Тернопіллі. Організатори події хочуть привернути увагу туроператорів, представників ЗМІ до багатющої народної спадщини лемків, культура яких нині сконцентрована в експонатах та етнографічних локаціях «Лемківського села», де побувають сьогодні учасники форум.

У програмі - конференція «Лемківська народна ноша: шлях крізь віки», круглий стіл для туроператорів «Музейний комплекс «Лемківське село» - туристичний магніт Тернопілля», майстер-класи з плісування (гофрування), лемківської кривульки, лемківської вишивки, хусткування.

Також учасник форуму пройдуть новим екскурсійним маршрутом «Туристична мандрівка столицею лемків України».

Наприкінці дня відбудеться дефіле з лемківськими прикрасами.

Нагадаємо, музейний комплекс «Лемківське село» був відкритий у  Монастириськах восени 1996 року.

Музейний комплекс, який включає об’єкти під відкритим небом, за своїм характером етнографічний. В його експозиції – 8 експозиційних залів і 6 будиночків. «Лемківське село» – це унікальний і єдиний у світі музей лемківської культури. В ньому зібрано експонати, привезені українцями з різних теренів Лемківщини та подаровані для збереження звичаїв і традицій лемківської культури. На сьогодні в музеї є понад 3 тисячі автентичних лемківських речей вжитку та побуту, декору та мистецтва.

Фото: Всеукраїнське товариство «Лемківщина»

Вибір читачів за тиждень

Відео