Олег Снітовський

На Тернопільщині учасники міжнародного живописного пленеру пройдуть мистецькими стежками Пінзеля

viber_image_2020-08-12_19-42-37 (Copy)

Художники з різних областей України та Європи прибули сьогодні до Бучача для участі в Першому міжнародному пленері «Мистецькими шляхами Пінзеля».

- Головне завдання пленеру – створення живописних творів, які відображають історико-культурну спадщину Західної України, зокрема, місць, де жив і творив геніальний скульптор XVIII століття Іоан Георг Пінзель. Це, зокрема, Львівщина, Івано-Франківщина та Тернопільщина. Таким чином хочемо популяризувати творчість всесвітньовідомого майстра, скульптури якого були врятовані від знищення та забуття мистецтвознавцем, багаторічним директором Львівської галереї мистецтв, академіком Української академії мистецтв, Героєм України, лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка Борисом Возницьким. Тож цілком логічно, було провести наш пленер саме на тих окремих локаціях, де свого часу творив феноменальний та загадковий скульптор Іоан Георг Пінзель, - розповіла нашому кореспонденту Президент Благодійного фонду «Відродження історико-культурної спадщини України імені Героя України Бориса Возницького» Олександра Лісаковська.

За її словами, два дні художники працюватимуть у Бучачі та на його околицях, потім пленер продовжиться у Львові, Годовиці (Івано-Франківщина). У програмі також – екскурсії замками Західної України, іншими історико-культурними та природними заповідними об’єктами.

Організатори пленеру – управління культури Львівської міської ради, Благодійний фонд «Відродження історико-культурної спадщини України імені Героя України Бориса Возницького»,

Львівська та Рівненська обласні організації Національної спілки художників України, Арт-менеджер (Литва), громадська організація «Культурно-просвітницький центр Томаша Оскара Сосновського (Рівне ), громадська організація «Бучач-Арт».

Передбачається, що підсумкова пленерна виставка відбудеться 24 серпня на території Стрийського парку у Львові у День Незалежності України.

Додам, що серед учасників пленеру є і тернопільські митці. Це – Народний художник України, скульптор Роман Вільгушинський, заслужений художник України Микола Шевчук та заслужений діяч мистецтв України Михайло Кузів.

Перебіг пленеру «Мистецькими шляхами Пінзеля» у місцях його проведення упродовж десяти днів висвітлюватиме кореспондент «Терену».

Фото: Благодійний фонд «Відродження історико-культурної спадщини України імені Героя України Бориса Возницького»

Вибір читачів за тиждень

Відео