Орест Сарматський

На Тернопільщині українські художники зібралися на мистецький пленер (фоторепортаж)

213750935_181171460706626_6685529294571094370_n

Всеукраїнський мистецький пленер «Околиця. Оришківці-2021» стартував у Тернопільській області.

Як повідомляє наш кореспондент, для участі у пленері у село Оришківці Чортківського району прибуло 10 художників із Тернопільщини, Івано-Франківщини, Рівненщини.

Ініціатор проведення пленеру та генеральний партнер такої мистецької акції - власник готельно-оздоровчого комплексу «Орися» Ярослав Угляр. Він розповів, що саме там базуються митці, які здійснюватимуть виїзди на етюди у Чортків, Копичинці, навколишні села району, туди, де зберігаються цікаві історико-культурні, сакральні пам’ятки.

У перший пленерний день художники ознайомилися і можливими локація в Оришківцях та на околицях села, де вони згодом писатимуть картини.

- Упевнений, що саме мальовничі місця припадуть до вподоби митцям і вони відтворять на своїх полотнах усю красу нашого краю. До речі, ідея назви митецького пленеру «Околиця. Оришківці -2021» належить його керівнику, заслуженому журналісту України Олегу Снітовському. Ми ж зробимо усе для того, щоб знані в Україні художники почували себе тут комфортно і змогли не тільки ефективно попрацювати, але й після роботи над етюдами пройти бальнеологічний курс оздоровлення у наших купальнях із ропою та мінералізованою водою. У пленерній програмі також – зустрічі з місцевою інтелігенцією, мистецькі діалоги у затишних залах «Орисі», – розповів ініціатор проведення мистецького пленеру Ярослав Угляр.

Після завершення пленеру передбачається облаштування виставки пленерних робіт у готельно-оздоровчому комплексі «Орися».

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео