Олеся Поліщук

На Тернопільщині в імпортних квітах виявили небезпечного шкідника

thrips_1

Під час проведення фітосанітарного контролю зрізаних квітів, які завезені з Нідерландів (походження з Ефіопії), виявлено шкідливий організм – західний квітковий трипс.

Про це повідомили на сайті головного управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області.

Аби запобігти подібним випадкам надалі,  до країни-експортера – Нідерландів, надіслано нотифікаційне повідомлення про невідповідність вантажу фітосанітарним вимогам, йдеться у повідомленні.

 До зараженого вантажу будуть вжиті відповідні фітосанітарні заходи.

Нагадаємо, західний квітковий трипс (Frankliniella occidentalis Perg.) багатоїдний шкідник, може заселяти і пошкоджувати понад 250 видів рослин із більш ніж 65 родин. Імаго і личинки висмоктують клітковий сік з рослинної тканини. Спочатку це викликає появу жовтих некротичних плям, поступово ці плями зливаються. Пошкоджена рослинна тканина відмирає, в результаті утворюються отвори. Листя в’яне і опадає.

До речі, кучерявість квітів і скручування зав’язі огірка основна ознака заселеності рослин західним квітковим трипсом. Крім цього, на плодах огірків і бобах з’являються характерні рубці. А на трояндах та квітах сенполій, ураження західним квітковим трипсом проявляється у вигляді білого нальоту.

Фото з сайту управління

Вибір читачів за тиждень

Відео