На Тернопільщині відбулася проща вірних Залозецького деканату (фото)

IMG_4069

У переддень Томиної неділі відбулося перше у цьому році паломництво вірних нашої архиєпархії до Марійського духовного центру «Зарваниця». Розпочали цей період прощ паломники із Залозецького деканату.

Ввечері, 4 травня, у церкві Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці відбулася Архиєрейська Літургія, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк). Владика тепло привітав усіх священиків та прочан Залозецького деканату і подякував їм за відвагу розпочати ці паломництва до дому Матері Божої. Також традиційно відбувся похід зі свічками до чудотворного місця, де відслужили Молебень до Пресвятої Богородиці.

У неділю, 5 травня, прочани чисельно взяли участь в Архиєрейській Літургії , яку очолив владика Теодор  у соборі Зарваницької Матері Божої. Під час проповіді владика наголосив: «Божа правда про нашу вічність показує нам, що ми розпочинаємо Вічне життя, ще будучи тут, на землі. Приймаючи тіло і кров Воскреслого Христа у Пресвятій Євхаристії,  ми поволі перемінюємося, щоби, перейшовши поріг до вічності, назавжди залишитися з Воскреслим Спасителем.  Однак найважливішою є наша віра у Воскресіння Христове».

IMG_4088
IMG_4088

Після Богослужіння відбулося водосвяття. Також паломники відвідали всі святині Марійського духовно центру, молилися перед чудотворними  іконами Зарваницької Богородиці та Розп’ятого Спасителя, які зберігаються у соборі МДЦ Зарваниця, повідомила прес-служба Марійського духовного центру «Зарваниця».

Фото прес-служби Марійського духовного центру «Зарваниця»

Вибір читачів за тиждень

Відео