На Тернопільщині відбулись нічні пригодницькі перегони «Терен» (фоторепортаж)

1

30 вересня – 2 жовтня 2016 року туристичний актив з різних міст України та Польщі проводив своє дозвілля на пригодницьких перегонах «Терен», які відбулись у селі Ліщанці Бучацького району на Тернопільщині.

«Терен» – це пригодницька гонка, яку проводить вночі. Організатори: актив Тернопільської обласної федерації спортивного туризму під керівництвом Валерія Старичкова, головний організатор – Михайло Онишків, постановка дистанції – Тарас Носоненко, Зіновій Бернась. Допомагали в організації заходу Мар’яна Качуровська, Катя Рудяк, Юрко Мельник, пише nday.te.ua.

У перегонах взяла участь 51 особа, із них одна дівоча команда «Мімішки» (м.Львів), та кілька дівчат у склад інших команд з Тернополя, Харкова та Ново-Андару і Слупська (Польща).

Загалом було три категорії для участі: вело, піша – новачки, піша – досвідчені. У всіх команд було 8 годин на пошук точок (КП). Із завданням впорались усі.

2
2

Команди, які посіли призові місця.

У категорії Велосипедна дистанція.

Альона Мілашка Теам 1, м. Тернопіль (Павло Ковтун, Роман Вижиковський)

Каденс 1, м. Чортків (Гаркач Михайло, Груб‘як Іван)

Каденс 2, м. Чортків (Пилип Віталій, Резніченко Євген).

Піша-новачки

РаДіти, м.Львів-Одеса (Винницький Микола, Петрицький Артем)

Крок, м. Тернопіль (Чайковський Євген, Скренкович Антон)

Гама, м.Київ-Львів (Хмельовський Максим, Васюта Ганна).

Піша-досвідчені

Тернопіль, м.Тернопіль (Борщ Сергій, Заставний Іван)

Мелофон, м. Харків (Петрик Павло, Баришивська Аліса)

Білі вовки, м. Львів (Широкий Тимофій, Якимів Василь)

Жіноча команда – «Мімішки», м.Львів.

3
3

Учасникам було дано карти і кожен мав подолати відстань близько 35 км пішки, 70 км на велосипеді. Звісно, ці відстані умовні.

Також на церемонії відкриття були присутні президент Тернопільської обласної федерації спортивного туризму Валерій Старичков, який побажав гарно виступити на дистанції і нагадав, що у туризмі є не тільки змагання, але й категорійні походи, у які потрібно ходити та здобувати досвід. Також виступила голова Ліщанецької сільської ради Світлана Петрівна, яка розповіла історію села і була вражена географією учасників.

4
4

Під час перебування на таборі перегонів було ініційовано очистку могили воїна УПА. Ініціатива була від київського кобзаря Юрія «Мольфара», допомагали друг «Хімік», «Батяр», «Капітан» та Вуйко Лесик.

Можна вважати, що «Терен» – це не тільки нові пригоди, а й правильне виховання молоді, залучення і навчання тих, кому цікаво бути у туризмі, а також пропагування вивчення історії рідного краю.

Географія перегонів: Тернопіль, Чортків, Львів, Харків, Київ, Одеса, Радивилів, Славута, Новоайдар, Слупськ (Польща), Крупець, Вінниця.

9
9

6
6

7
7

8
8

5
5

Вибір читачів за тиждень

Відео