На Тернопільщині відбувся семінар щодо нової системи безпеки харчових продуктів у закладах освіти (фото)

1

Для ефективного впровадження нової системи безпечності харчових продуктів у закладах освіти спеціалісти Збаразького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби провели семінар у відділі освіти Вишнівецької ОТГ.

Навчання стосувалося питань розробки, впровадження та застосування на харчоблоках постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, дотримання вимог санітарного законодавства. Керівники навчальних закладів зобов'язані розробити, впровадити та постійно підтримувати таку систему контролю, яка б дозволила контролювати та вчасно коригувати критичні моменти харчового процесу. Так вимагає законодавство України.

За невиконання даних вимог передбачено адміністративну відповідальність (Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин»), яка тягне за собою накладання штрафу на юридичних осіб у розмірі тридцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб-підприємців - у розмірі п'ятнадцяти мінімальних заробітних плат. Такі семінар-наради вже проводилися серед працівників закладів освіти Збаразької райдержадміністрації. Робота в даному напрямку триває, повідомляють на сторінці Збаразького районного управління Держпродспоживслужби.

2
2

Фото з допису 

Вибір читачів за тиждень

Відео