На Тернопільщині відкриють Мистецьку Резиденцію на честь наймолодшого Героя «Небесної Сотні» Назарія Войтовича

18222243_1995433404076406_390152192130603242_n

Завтра, 2 червня о 13:30, у селі Травневе Тернопільської області, за адресою вул. Дружби 70а, у рамках щорічної урочистої подій «НА КРИЛАХ МРІЇ», організованої Травневською школою, відбудеться презентація програми Мистецької Резиденції імені героя «Небесної Сотні» Назарія Войтовича та знайомство з першими учасниками-резидентами.

Презентація Резиденції припадає на день народження Назара.

У приміщенні першої облаштованої майстерні Резиденції відбудеться обговорення теми «Ревіталізація цінностей та середовища», над якою будуть працювати цього року переможці конкурсу – митці та громадські активісти з Києва, Броварів, Тернополя, Бахмута: Олександра Павловська, Андрій Парахін, Віталій Агапєєв, Олена Іванова, Тарас Доненко, Анна Ждан.

Участь у дискусії візьмуть голова ГО «Конгрес Активістів Культури», молодший експерт програми «Культура і креативність Східного Партнерства», член Експертної Ради проекту «ВІДЗНАКИ ГЕРОЇВ» – Олена Правило, заступник голови ради ГО «Конгрес Активістів Культури», фасилітатор програми «Активні громадяни» Британської Ради в Україні Ярослав Белінський. Дискусія відбудеться за участі членів ГО «Родина Героїв Небесної Сотні», батьків героїв Юрія Войтовича, Володимира Голоднюка та голови організації – Володимира Боднарчука.

На відкриття програми запрошуємо усіх благодійників, волонтерів та партнерів проекту, адже подібні проекти здійснюється через об’єднання сил та можливостей усіх учасників.

Урочисті події розпочнуться з 10.00 – панахида на могилі Героя, пленер-конкурс для молоді, за участі місцевих художників, частування та концерт-присвята від шкільних колективів.

2 червня розпочнеться перша програма відкритих майстерень та роботи над перетворенням колишнього сільського магазину на комунікаційний центр для громади з освітньо-мистецькою програмою – проект, що є частиною всеукраїнської програми вшанування пам’яті героїв «Небесної Сотні» «ВІДЗНАКИ ГЕРОЇВ» та відбувається за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Даним проектом ми вшановуємо пам'ять Назарія Войтовича і винагороджуємо громаду, у якій виріс юнак та творчу молодь, що реалізовується у сфері, яку понад усе любив Герой.

Програма триватиме з 2 до 15 червня і завершиться виставкою-презентацією проекту у м.Тернопіль у галереї «БункерМуз» 16 червня!

Більше про проект можна дізнатися за посиланнями:

facebook.com/Nazar.Voitovich.Art.Residence

culturalactivism.org

heavenly-hundred.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео