На Тернопільщині військовий вже четвертий рік не може отримати земельну ділянку

22

Випадок, типовий для усієї країни, набуває розголосу і на Тернопільщині. Військовий із Озерної вже 4-й рік намагається отримати 2 га землі, які обіцяла йому держава, але отримує то пасовисько, то чергові обіцянки.

Аби розібратись у цій ситуації, до сільського голови Озерної на Зборівщині Богдана Наконечного цієї неділі приїхали учасники АТО Тернопільщини.

111
111

На звіт голови ОТГ, що відбувся 4 березня у сільському  будинку культури, прийшли чимало односельчан. Приїхали і військові, щоб попросити за побратима і підтримати його батька у «війні» за належних йому по закону 2 га.

-Розробляємо документацію, просимо написати заяви на отримання землі усіх, хто ще не отримав її, зараз сільська рада судиться за повернення 18-ти гектарів земель, які і будуть передані військовим. Поки маємо наявні лише 10. Держгеокадастр розглядає  це запитання, наступного тижня, імовірно, отримаємо затвердження, - пояснив голова Озерної.

33
33

Під час відкритого діалогу в багатьох викликало обурення, що голова не зміг відразу пригадати кількості земляків-військових. А один із гостей додав, що сільська рада має у своїх законних повноваженнях можливість розірвати договори оренди  із фермерами, щоб віддати ділянки атовцям.

-Немає землі — виплатіть компенсацію! 4 роки – дуже великий строк, можна було вирішити цю проблему, якби було бажання! - емоційно прокоментував ситуацію батько військового.

У палкій дискусії учасники АТО пообіцяли не дати спуску чиновникам, бо збираються стояти за побратима горою до кінця. У відповідь і сам голова попросив, за можливості, підтримки у військових, натякнув, що ситуація затягується вищими органами навмисно, і не з його вини.

Серед інших проблем селяни скаржились і на дороги, ремонтні роботи, школу, пожежну частину. Відео можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Yqsa9ulAvds

Вибір читачів за тиждень

Відео