Орест Сарматський

На Тернопільщині викрили масштабну схему фальсифікації та збуту контрафактного алкоголю 

04 (Copy)

Служба безпеки України викрила механізм масштабної фальсифікації та збуту контрафактного алкоголю у різні регіони України.

Про це йдеться на сторінці спецслужби у Facebook.

– Ще наприкінці минулого року оперативники спецслужби викрили на Тернопільщині підпільну мережу з реалізації алкосурогату. Контрафакт ділки реалізовували під виглядом продукції одного із підприємств, яке припинило свою діяльність ще в 2016 році. Аналогічну схему СБУ блокувала днями також у Рівному, – йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування було встановлено, що контрафакт виробляють у промислових масштабах на лікеро-горілчаному заводі у Чернігівській області. Організатори схеми продавали «лівак» із підробленими акцизними марками та без сплати до бюджету обов’язкових платежів через заклади роздрібної торгівлі по всій країні.

Загалом у ході обшуків було вилучено майже 5 тисяч розфасованого по пляшкам контрафактного алкоголю та елементи маркування. Наразі вилучені докази протиправної діяльності зловмисників відправлено на експертизу.

02 (Copy)
02 (Copy)

03 (Copy)
03 (Copy)

Тривають слідчі дії. Перевіряються факти збуту контрафакту в інших областях.

Заходи із викриття нелегального виробництва та збуту небезпечної для здоров’я та життя громадян контрафактної алкогольної продукції проводились Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки, Управлінням СБ України в Тернопільській області спільно з Головним управлінням Національної поліції в Тернопільській області.

01 (Copy)
01 (Copy)

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео