На Тернопільщині викрили тріо грабіжників (фото)

DSCN0308

Злодіїв-гастролерів, які приїхали до Тернополя, за кілька годин після злочину затримали правоохоронці. Тріо підозрюваних намагалися залишити нашу область, але їм це не вдалося.

Про це пише Досьє 102. Перше повідомлення на лінію «102» про крадіжку з квартири надійшло 27 січня близько 12:00. Жінка повідомила, що з її помешкання зник сейф з цінними речами та грошима. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група, працівники карного розшуку, кінологи. У ході перевірки стало відомо, що проникли злодії до помешкання в період з 9:00 по 11:25, поки господарів не було дома. Двері відкрили шляхом підбору ключа. З квартири винесли сейф розміром 30 на 40, в якому були золоті прикраси, документи та гроші. Сума збитків близько 300 тисяч гривень.

DSCN0283
DSCN0283

За словами Степана Яцуха, заступника начальника ГУНП в Тернопільській області, у той час, поки оперативники працювали на місці злочину, на лінію «102» надійшло ще одне повідомлення про ймовірних злодіїв, але у сусідньому будинку. Додзвонювач не лише повідомив необхідну інформацію, але й сфотографував невідомих та авто в яке вони сіли після невдалої спроби проникнути у чуже житло.

DSCN0284
DSCN0284

Злодії відімкнули замок, але не очікували, що господарі дома. Тому втекли. Правоохоронцям стало відомо, що крадії рухаються в напрямку Теребовлі. На в'їздах-виїздах виставили пости, а також поліцейські опрацьовували відео з камер спостереження. В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники карного розшуку спільно з працівниками кримінальної поліції затримали порушників. Усі троє - жителі Чернівецької області. Чоловіки уже притягувалися до відповідальності за майнові злочини. В Тернопіль приїхали підзаробити. Наразі поліцейські перевіряють гастролерів на причетність до аналогічних злочинів, вчинених на території не лише нашої області, але й сусідніх. Триває слідство згідно статті 185 частина 3 ККУ.

Вибір читачів за тиждень

Відео