Віра Олександрович

На Тернопільщині вимагали виплатити «13-ту пенсію» і знизити комунальні тарифи (фото)

Сесія9

Кілька політичних звернень було у порядку денному сесії Тернопільської районної ради сьогодні, 16 вересня. Всі - отримали підтримку більшості.

Нагадаємо, засідання планували звичайне, робоче. Зокрема, хотіли перевірити стан підготовки до нового опалювального сезону.

Сесія1
Сесія1

Як повідомили на сторінці Тернопільська районна рада у соціальній мережі «Фейсбук», в одному зі звернень до керівництва держави йшлося про необхідність підвищення пенсій і виплати додаткової пенсії у 2021 році. «За» проголосували 29 депутатів. На їхню думку, треба (цитуємо) «…вжити термінові заходи з поліпшення соціального стану людей пенсійного віку. Саме ці люди складають найменш захищені соціальні групи. Але останнім часом органи державної влади своїми рішеннями суттєво погіршили соціальне становище людей пенсійного віку. Насамперед, це стосується штучного скорочення категорій, які мають право на отримання субсидій за спожиті ЖК-послуги, скорочення фінансування субсидій...». Тож, Президент, Кабінет Міністрів і Верховна Рада мають подумати, як здійснити у листопаді 2021 року виплату «13 пенсії». Вона потрібна тим, хто отримує виплату нижче середнього рівня, тобто меш як 3 866,8 грн.

Сесія2
Сесія2

Окрім того, 30 обранців жителів Тернопільського району звернулися до Президента, Уряду і народних депутатів щодо ситуації з підвищенням тарифів на енергоносії. У цьому документі, зокрема, йдеться (цитуємо): «…з початку року відпускна ціна природного газу для бюджетних організацій територіальних громад України зросла на 200-250%. Сьогодні вона сягає 21-23 тисячі гривень за тисячу кубічних метрів і продовжує зростати. Це створює критичну напруженість місцевих бюджетів…». На думку депутатів, у нинішніх умовах критичної напруженості місцевих бюджетів подальше зростання ціни на газ для бюджетних установ та організацій ставить під загрозу проведення опалювального сезону, а відтак - забезпечення теплом шкіл, дитячих садочків, лікарень. Тому політики висунули вимогу: «…невідкладно вжити заходів для врегулювання кризової ситуації, що виникла внаслідок бездіяльності Уряду…».

Сесія3
Сесія3

До речі, засідання завершили зверненням до Президента, голови Верховної Ради, прем’єр-міністра, народних депутатів щодо ухвалення Закону, в якому буде надана об’єктивна політична і правова оцінка насильницького переселення у 1944-1951 рр. українського населення з території сучасної Польщі. Тобто, на думку наших політиків, це була депортація за національною ознакою. У цьому впевнені 33 районних депутати. Варто додати, що подібне звернення вже ухвалили в Тернопільській облраді. «За» проголосували аж 53 депутати. Про підтримку звернення Всеукраїнського товариства «Лемківщина» також заявили у міській раді Тернополя – 35 «за». Фото зі сторінки Тернопільська районна рада у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео