Орест Сарматський

На Тернопільщині вже 10 хворих на кишкову інфекцію дітей з одного дошкільного закладу

мікроби

Збільшилася кількість дітей, які потрапили до лікарні з кишковою інфекцією

Як вже повідомляв ТЕРЕН, минулої середи у дошкільному навчальному закладі захворіло 8 дітей.

Напередодні кількість інфікованих дітей зросла до 10, повідомляє головне управління Держпродспоживслужби в області.

9 дітей знаходяться на стаціонарному лікуванні( в інфекційному відділенні Кременецької РКЛ), і одна дитина - на амбулаторному лікуванні.

Діагноз попередній – Гастроентероколіт. Джерело збудника інфекції - встановлюється. Фактор передачі – з’ясовується.

Спеціалістами Кременецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, разом із працівниками Кременецького відділу регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби здійснено виїзд у вогнище інфекції та розпочато проведення заходів в ньому для встановлення причини захворювання дітей. До епідрозслідування долучились працівники  ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України».

За результатами обстеження, відповідно до приготованих страв та залишків продукції, відібрано зразки готових страв, харчових продуктів та питної води.

 На момент обстеження відсутні інструкції по використанню та супровідні документи на дезинфікуючі засоби, відсутні правила миття посуду, не ведуться журнали складського обліку, журнал бракеражу швидкопсувної продукції, використання та запасу деззасобів, прибиральний інвентар на харчоблоці не промаркований, недостатньо ванн для миття кухонного посуду у роздаточній в групі,  технологічні картки з посиланням на державний рецептурник страв відсутні, не дотримуються погодженого перспективного меню.

Згідно матеріалів розслідування видано Розпорядження в.о. начальника ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області на призупинення роботи закладу до завершення епідрозслідування та Припис керівнику ДНЗ щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства.

Вибір читачів за тиждень

Відео