Оксана Бучко

На Тернопільщині вже відомі місця проведення перших щеплень від COVID-19

630_360_1602739295-843

Кабінети для проведення вакцинації проти COVID-19 уже запрацювали в Тернопільській області. У приміщеннях встановили холодильне обладнання для зберігання вакцини. Також закріпили за такими кабінетами виїзні бригади, що працюватимуть на першому етапі вакцинації.

Як повідомляє пресслужба ОДА, проводитимуть вакцинацію на базі Центрів первинної медико-санітарної допомоги, де уже розгорнули 11 таких кабінетів. Там зберігатимуть і всю медичну документацію, повідомила начальниця обласного управління охорони здоров’я Ольга Ярмоленко. 

- Самі щеплення проводитимуть у місцях, передбачених дорожньою картою. Наразі управління охорони здоров’я формує списки осіб, які будуть вакциновані під час першої хвилі, та графік проведення щеплення, - зазначила вона. 

До складу мобільної бригади входитимуть лікар, середній та молодший медичний працівник, водій та лікар-дублер. Із кабінету до пацієнта вакцину транспортуватимуть у холодильних сумках, аби забезпечити дотримання температурного режиму. Найперше вакцинуватимуть медичних працівників, що лікують хворих на COVID.

Вакцину обіцяють зберігати у відповідних умовах із дотриманням необхідного температурного режиму. Тож двічі на день працівники кабінету робитимуть контрольні заміри у холодильному обладнанні, а дані документуватимуть.

- Вакцина зберігатиметься до п’яти діб при температурі 2-4 градуси.  Протягом дня плануємо, що одна бригада може зробити 100 щеплень, - повідомила медична директорка ЦПМСД Надія Боднар.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео