Віра Олександрович

На Тернопільщині вже зайнята половина «зарезервованих» ліжок для хворих на COVID-19

Ярмоленко

Для хворих на коронавірус у 7-ми лікувальних закладах Тернопільщини розгорнули 725 ліжок. Наразі заповнені – майже 300 із них.

Про це повідомила очільниця обласного департаменту охорони здоров'я Ольга Ярмоленко. Принагідно вона розповіла про зміни, що очікують нас із 20 вересня.

Отже, рівень захворюваності на COVID-19 у Тернопільській області меди наразі назвала «поміркованим». Однак зауважила: якщо порівняти, скільки нових хворих поклали у лікарні вчора і сьогодні, то ситуація - напружена, а динаміка - тривожна. 

- В області визначили 7 лікувальних закладів, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19, - пояснює Ольга Ярмоленко. - Окрім того, є два резервних заклади - у Збаражі і Теребовлі. Річ у тім, що у МОЗ тепер пішли іншим шляхом: визначили ті медичні установи, де є найкраща забезпеченість централізованим киснем, «плюс» резервні – на випадок кризи. У них станом на сьогодні (14 вересня – прим.) перебувають 278 важких хворих.

Чи є серед нових недужих вакциновані, пані Ярмоленко не уточнила. Проте принагідно закликала усіх щепитися.  

- В Україні у громадян є право вибору та усі найдієвіші вакцини, визнані у світі, наголошує вона. – Це - на відміну від інших країн, де людині оголошують, якою вакциною її щеплюватимуть, вже перед самою вакцинацією. Тож ми надіємося на високий рівень відповідальності всіх осіб, які працюють у закладах, де є відвідувачі. Сподіваюся, вони проявлять громадянську свідомість і зроблять середовище, в якому працюють, безпечним.

До слова, за минулу добу медики на Тернопільщині імунізували понад 3 тисячі 300 осіб. Як повідомили на сторінці ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України», 2-гу дозу препарату 4-х видів отримали майже 1 тисяча 500 краян. А від початку кампанії з вакцинації на Тернопіллі вже щепили понад 245 тисяч жителів.

Фото зі сторінки Тернопільської обласної державної адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео