Орест Сарматський

На Тернопільщині за майже 82 млн грн продали спиртзавод

image (Copy)

У Тернопільській області на аукціоні за майже 82 млн грн продали Комбиловолоцький спиртзавод.

Про це повідомляє пресслужба Фонду держмайна України.

– 23 грудня відбувся онлайн-аукціон з приватизації Кобиловолоцького спиртзаводу на понад 81 млн 750 тис. грн. На участь в аукціоні зареєструвалися 5 учасників, які під час прозорих та конкурентних торгів збільшили ціну більш ніж втричі від стартової – з 25,9 млн грн до 81,75 млн грн, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що за рахунком це вже 16-й успішний онлайн-аукціон з приватизації об’єктів ДП «Укрспирт», майбутні власники яких, після підписання угод купівлі-продажу та проведення розрахунку, отримають можливість стати учасниками нового ринку виробництва спирту.

За результатами проведених онлайн-аукціонів з приватизації спиртових активів, яку реалізовує Фонд державного майна України в рамках демонополізації спиртової галузі, до бюджету мають надійти більше 1 млрд грн.

Як повідомляв «Терен», наприкінці листопада Фонд державного майна України не зміг продати «Хоростківський спиртзавод» ДП «Укрспирт» за стартовою ціною 62,75 млн.

У грудні завод виставили на повторний аукціон зі зниженням стартової ціни. За право власності на спиртзавод під час конкурентних торгів змагалися чотири учасники, які підвищили ціну об’єкту на 23,6 млн грн – зі стартових понад 31,3 млн грн до 55 млн грн. Саме за цю суму й було продано спиртзавод у Хоросткові.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео