Колишній топпосадовець з Тернопільщини зобов'язаний сидіти вдома цілодобово

Також, за рішенням суду, у дохід держави стягнули понад 805 тисяч грн, які внесли як заставу за експосадовця

Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід ексголові Тернопільської облради Михайлу Головку — його взяли під цілодобовий домашній арешт. Експосадовця підозрюють у хабарництві. Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

ВАКС вказує, що підозрюваному заборонено залишати місце проживання у Тернополі, строком на 2 місяці, тобто до 17 січня 2024 року. 

Також, за рішенням суду, у дохід держави стягнули понад 805 тисяч грн, які внесли як заставу за експосадовця. Зазначається, що слідчий суддя частково задовольнив клопотання прокурора САП.

Напередодні прокурори встановили, що Головко неодноразово порушував обов’язки, покладені на нього слідчим суддею після внесення застави, однак не вказують, які саме. Також відомо, що колишній глава облради не з'явився на судове засідання 25 жовтня. 

Підозрюваний неодноразово порушував обов’язки, покладені на нього слідчим суддею після внесення застави. Крім того, неявка указаного підозрюваного у судове засідання 25.10.2023 призвела до того, що строк дії процесуальних обов'язків сплив, оскільки без присутності підозрюваного неможливо проводити судовий розгляд та розглядати клопотання, - йшлося у повідомленні САП.

Нагадаємо, 26 червня голові Тернопільської обласної ради та двом ексзаступникам голови Тернопільської обласної військової адміністрації повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України.

Читайте також: Банка білих грибів, «індєєц» і броня: НАБУ оприлюднило записи вимагання коштів у підприємця з Тернополя.

Володимир Труш прокоментував обшуки НАБУ в “білому домі” у Тернополі. 

26 жовтня депутати Тернопільської обласної ради одноголосно проголосували за звільнення Михайла Головка

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео