Віра Олександрович

На Тернопільщині за вихідні захворіли майже 30 учнів і 22 педагогічних працівники (відео)

Хома

Через різке погіршення ситуації із поширенням коронавірусу у Міністерстві освіти і науки (МОН) рекомендували розпочати осінні канікули у всіх загальноосвітніх навчальних закладах Тернопільщини із 15 жовтня. 

Окрім того, у Києві ініціювали зміни, що стосуються учнів професійно-технічних закладів. Про це сьогодні, 12 жовтня, повідомили на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації у соціальній мережі «Фейсбук». Втім, остаточне рішення про початок осінніх канікул прийматиме педагогічна рада кожної школи. У Тернополі, наприклад, вирішили йти іншим шляхом.

– Ми щодня фіксуємо велику кількість учнів і педагогічних працівників, які захворіли на коронавірус, – каже начальниця управління освіти і науки Тернопільської обласної держадміністрації Ольга Хома. – Так, за минулі вихідні в області захворіли майже 30 учнів і 22 педагогічних працівники. Я вважаю, що такі заходи, які пропонує МОН, дозволять зменшити кількість хворих серед учасників освітнього процесу, причому -не лише на Тернопільщині, а й в Україні загалом.

До речі, у МОН передбачили кроки і для закладів професійно-технічної, фахової передвищої і вищої освіти. Їм рекомендували перейти на дистанційну форму навчання на період із 15 жовтня аж до 15 листопада. Водночас, за словами, пані Хоми, всі студенти повинні на цей час виселитися з гуртожитків. Також у МОН рекомендували, щоб учасникам освітнього процесу відшкодували фінансування за проживання.

Фото і відео зі сторінки Тернопільської обласної державної адміністрації у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео