Олеся Поліщук

На Тернопільщині забудовники ухилялися від сплати податків

На Тернопільщині викрито забудовників, які ухилялись від сплати податків.

Про це повідомляє ДФС у Тернопільській області.

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Тернопільській області під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури викрили протиправну діяльність посадових осіб однієї будівельної фірми та фізичної особи-підприємця, які займаючись будівництвом та реалізацією квартир і нежитлових приміщень, ухилились від сплати податків у особливо великих розмірах.

З метою приховування реальних доходів, отриманих від реалізації нерухомості, у податковій та фінансовій звітності вказувалась лише частина отриманих від продажу коштів, яка перераховувалась покупцями на розрахункові рахунки забудовників. Решта оплати здійснювалась за готівкові кошти, в тому числі в іноземній валюті, без відображення в бухгалтерському обліку та податковій звітності, йдеться у повідомленні.

За результатами обшуків, проведених на підставі ухвал суду, вилучили речі, документи, чорнові записи, які мають значення речових доказів, а також готівкові кошти в іноземній та національній валюті, загальна сума яких становить 2,3 млн гривень (в еквіваленті національної валюти згідно з курсом Національного банку України).

Триває досудове розслідування.

Фото з допису ДФС у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео