Віра Олександрович

На Тернопільщині захищали українську мову і навіть право на субсидії (фото)

Президія2

«Сесією звернень» цілком можна назвати 4-те засідання 2-ї сесії Тернопільської обласної ради. Таких документів у порядку денному було стільки, що можна і з рахунку збитися.

Так, депутати 18 серпня, окрім іншого, добралися до захисту української мови і навіть права українців на отримання субсидій. І це – далеко не все! Бо серед звернень було і таке, що передбачало боротьбу із олігархатом.

Крупа
Крупа

Нагадаємо, на 4-му засіданні 2-ї сесії 18 серпня ухвалили майже 130-ти питань. Зокрема, не минулося на засіданні і без звичайних робочих питань. Також депутати погодили кілька політичних звернень. Втім, одним із найцікавіших був пункт про розгляд петицій, адже тепер уже треба не 500 позитивних голосів краян, а 1000.

Хомінець
Хомінець

Аж 40 «за» без дискусій і обговорення отримало питання «Про звернення до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів щодо повернення до спрощеного механізму призначення населенню субсидій на житлово-комунальні послуги». Ознайомитися із повним текстом цього документу можна ТУТ. Із редакційними правками пройшло на сесії і питання Про звернення Тернопільської обласної ради да Кабінету Міністрів і Верховної Ради щодо скасування постанови Кабміну від 29.03.2021 р. №277 "Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України». «За» такий документ  були також 40 політиків.

Боберський
Боберський

Натомість 42 «за» знайшлося при голосуванні за рішення «Про звернення Тернопільської обласної ради до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів щодо зниження тарифів на комунальні послуги в Україні». Ознайомитися із повним текстом цього документу можна ТУТ. Таку ж кількість голосів набрало «Звернення до Верховної Ради щодо підтримки та прийняття законопроекту №5599». Йшлося у цьому документі про «ліквідацію олігархату».

Кривоніс
Кривоніс

Але найбільше голосів – 53 «за» - набрало питання «Про звернення Тернопільської обласної ради до Президента та Верховної Ради щодо недопущення знищення української мови на телебаченні, у пресі, рекламі та політичній агітації». Повний текст документу – ТУТ.

- Ми, звичайно, підтримаємо це звернення, адже не можна допускати знищення української мови, - каже голова облради Михайло Головко. – Треба рішуче припинити всі намагання наших ворогів!

До речі, дали політики 39 голосів навіть за «Звернення до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Центральної виборчої комісії та Офісу Генпрокурора щодо припинення порушень виборчого законодавства на проміжних виборах, народних депутатів 28.03.2021 р. в одномандатному виборчому окрузі №87», хоча всі у залі визнали, що воно – застріле.

Фото з трансляції засідання на сайті Тернопільської обласної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео