Оксана Бучко

На Тернопільщині закрили ліси

21032701_496771427343072_6253748202753457683_n

Відвідувати ліси заборонили на Тернопільщині. Також до них закрили в’їзд автомобільного транспорту. Пов’язано це із періодом високої пожежної небезпеки протягом 2020 року.

Таке розпорядження підписав голова обласної державної адміністрації Володимир Труш.

– У зв’язку з встановленням стійкої сухої погоди, високого класу пожежної безпеки, з метою недопущення виникнення лісових пожеж на території області, враховуючи посилення карантинних заходів та надзвичайну ситуацію в Україні, заборонити у період високої пожежної небезпеки протягом 2020 року (при встановленні IV і вище класу пожежної небезпеки за умовами погоди) відвідування лісів населенням і в’їзд до лісів (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, – йдеться у розпорядженні.

Виняток зробили лише для транспортних засобів, які використовуються для потреб лісового та мисливського господарства, транспорту державних природоохоронних служб і правоохоронних органів при виконанні службових обов’язків, пожежних машин та іншої техніки для гасіння пожеж, повідомляють у Тернопільській обласній державній адміністрації.

Згідно з документом, обласному управлінню лісового та мисливського господарства, лісогосподарським підприємствам, іншим постійним лісокористувачам доручили обмежити у період високої пожежної небезпеки доступ населення та приватного автомобільного транспорту у ліси. А також – виявляти порушників лісового і природоохоронного законодавства, представникам лісової охорони інших лісокористувачів складати акти про порушення законодавства встановленими особами та оперативно передавати матеріали на розгляд до Державної екологічної інспекції в області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео