Орест Сарматський

На Тернопільщині зима внесла корективи: на АЗС заправляються менше

пальне

Оприлюднено дані продажу нафтопродуктів і газу на Тернопільщині.

За минулий місяць на всіх АЗС області, а це - 186 заправок, було продано в роздріб світлих нафтопродуктів, газу скрапленого та стисненого для автомобілів на більш як 164 млн грн.

Про це повідомляє обласне управління статистики.

Так, в’являється, із названої цифри більше третини становить роздрібний товарооборот від продажу дизельного пального і стільки ж – бензину. Щодо газу скрапленого, то його продано більше 27 відсотків від загальної кількості реалізованого палива. Найменше купували стиснений газ метан - 0,4%.

Узагалі, якщо порівняти статистику продажу нафтопродуктів і газу із даними дворічної давності, то виходить, що минулого місяця дизельного пального було реалізовано на 7% менше, ніж у грудні 2017р., бензину на 20,5% менше, газу стисненого – майже на 62% менше. Лише на 14,5% більше заправлялися скрапленим газом.

Ось така статистика. Вона свідчить не тільки про те, що взимку водії не завжди ризикують виїжджати із гаражів, тому й обсяги продажу пального менші, але й про те, що багато хто, з огляду на дорожнечу на АЗС, просто надає перевагу громадському транспорту.

Фото – dpchas.com.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео