Оксана Бучко

На Тернопільщину на «Нове Зернятко» завітали рекордсмени врожаю ріпаку (фото)

IMG_20190620_124958

Рекордний урожай отримав фермер в Англії з насіння гібриду Sparrow селекції компанії DSV – компанії, представники якої прибули представити продукцію на 4-ий міжнародний форум аграрних інновацій «Нове зернятко-2019», що триває 21 червня у Настасові поблизу Тернополя. Ріпак у цій компанії займає друге місце по реалізації. Усе це через детальний підбір гідридів відповідно рельєфу території.

- Британському фермеру вдалось підвищити врожайність до більш як 7 т/га, що майже на 0,5 т/га перевершує попередній світовий рекорд, - розповів менеджер по центральному регіону Микола Козлик. -  Фермер врахував усі ризики – потребу пустити глибоке коріння взимку і зменшити тепловий стрес влітку. Показники свідчать про правильний догляд за конкретним гібридом. На наших землях ми його не висадимо через менший період вегетації. На Тернопільщині добре приживаються компактні сорти ріпаку – Оріолус, Марафон, Тайфун, Рафінесс, Популар. На горбистій місцевості – високорослі гідриди, такі, як Даріо та Тігріс.

Врожайність ріпаку гібридів DSV на полях «Агропродсервісу» на Тернопільщині минулого року досягнула  46 ц/га. За словами менеджера, більш рентабельної культури не знайти. Адже ціна ріпаку – понад 12 000 грн/т.

- Також великим плюсом є те, що ріпак опосередковано впливає на врожайність пшениці, - додає Микола Козлик. – Він готує грунт в оптимальні терміни. Це дає можливість ранніх посівів озимої пшениці.  А її врожайність таким чином збільшується на 1-1,5 т.

IMG_20190620_124739
IMG_20190620_124739

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео