Оксана Бучко

На Тернопільській алеї – три нових зірки (фото, відео)

DSCN9624

Три зірки відкрили на алеї вулиці Сагайдачного у День міста, 28 серпня. Одна із них – учасникам АТО, інші – видатним постатям Мирославу Коцюлиму та Андрію Підлужному.

- Тернопіль першим відкрив зірку волонтерам. На сьогодні ми єдині, хто має такий знак, - каже начальник управління культури Олександр Смик. – Сьогодні відкриваємо ще зірку героям АТО.

    Заслуженість двох наступних отримувачів зірок віком не обмежели. Це герой минулого – актор, режисер Мирослав Коцюлим, а також сучасний митець – екс-учасник гурту «Скрябін», співавтор багатьох відомих пісень та автор гімну «Вставай , сонце, вставай» Андрій Підлужний.

- Я знав одного з тернопільських героїв АТО Віктора Гурняка, який знімався в нашому кліпі у ролі вбитого повстанця, - розповідає Андрій Підлужний. – Так сталось, що він потім таки загинув. Я хочу приклонити голову перед усіма героями, які захищають нас. І саме зірка бійцям АТО є найважливішою. Я наймолодший отримувач зірки. І це велика честь перед містом. У  свою чергу прошу тернополян любити і підтримувати одне одного, навіть за незначних результатів.

    На згадку про Мирослава Коцюлима перед відкриттям його  зірки актори зіграли один із найяскравіших діалогів класичної української драматургії.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=18X8AenRUwA[/embed]

- Ми відкриватимемо театральний  сезон і скажемо , що ще не отримали такого майстра, - зазначає головний режисер Олег Мосійчук. - Він мав стовідсоткову акторську органіку. Цей актор ніколи не грав на сцені. Але він міняв людей своїм багатогранним внутрішнім світом.

DSCN9621
DSCN9621

DSCN9655
DSCN9655

DSCN9642
DSCN9642

DSCN9623
DSCN9623

DSCN9664
DSCN9664

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=ABgW1-m_XlY[/embed]

Фото ,відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео