Віра Олександрович

На Тернопільській митниці у 2018 році б’ють рекорди

экспорт-11

Майже півмільярда доларів – такий загальний товарообіг уже зафіксували на Тернопільській митниці ДФС. І ця сума – аж на третину більша, ніж торік.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

За 7 місяців цього року загальний товарообіг на Тернопільській митниці становив 488,3 млн дол. США, - кажуть фахівці. - Порівняно із аналогічним періодом 2017-го, він зріс на 32%. Зокрема, 247 млн дол. США забезпечив імпорт і ще 241,3 млн дол. США – експорт.

Основні товари, що експортувалися із нашого краю, - це: електроустаткування (кабельні модулі електромереж автомобілів як продукти переробки на митній території тощо) – майже 44,8% від загальної частки експортованих товарів; м'ясо яловичини – 10,9%; освітлювальні прилади (частини світильників) – 5,4%; цукор, меляса із цукрового буряку – 5,2%; продукти переробки овочів, плодів (сік яблучний) – 3,7%; інші товари – 30%.

Основні імпортні товари – також традиційні, - розповідають на митниці. - Так, ввозили у наш край: електроустаткування (проводи та арматура ізольовані, радіотехнічні пристрої тощо) – 32% від загальної частки; механічне обладнання – 17,5%; транспортні засоби – 10,3%; полімерні матеріали (сировина для виробництва поролону, вироби із пластмаси) – 8,8%; риба – 4,2% та інші товари – 27,2%.

До речі, зовнішньоекономічні операції наші підприємства у 2018-му вже проводили із торговельними партнерами із 76 країн світу. Найактивніша торгівля відбувалася традиційно із Польщею - 51% від усього товарообігу. Втім, співробітництво також було із Німеччиною, Швейцарією, Білоруссю і Великобританією.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео