Тетяна Бакай

На тернопільському ринку подешевшали кабачки (фото, відео)

З цього популярного овоча готують чимало страв — смажать, тушкують, фарширують, роблять деруни

Вже розпочався сезон кабачків, відтак цей популярний овоч суттєво подешевшав. Яка зараз вартість кабачків на тернопільському ринку та що можна з них приготувати, дізнавалися журналісти Терену

Так, станом на 28 червня, кілограм кабачків коштує 20-25 гривень. Їх привозять із Заліщиків та Борщева. 

Попит є, люди дуже гарно беруть зараз кабачки, бо ціна низька. Багато хто купує їх для консервації, але беруть й для інших страв, – розповідає продавчиня Ольга. 

У продавців, які привозять продукцію із власних господарств неподалік Тернополя можна знайти кабачки й по 15 гривень за кілограм. 

Таке подешевшання пов’язане зі сприятливою погодою та початком кабачкового сезону, розповідають продавці. 

Погода зараз добре сприяє, тому кабачків є багато, відтак і ціна невисока, – каже продавчиня Тетяна. 

Із кабачків готують чимало страв. Рецептом кабачкових дерунів ділиться жителька Тернопільщини Ольга. 

Потрібно натерти 2 кабачки і 1 невеличку цибулю, віджати сік. Додати 1 яйце, 3 ложки борошна, сіль, перець, приправу за смаком. Після цього все перемішати та обсмажити з обох сторін. Смачного! – ділиться рецептом господиня.

Тернополянка Євгенія дуже любить кабачки і готує їх практично круглорічно. Особливо любить тушковані кабачки. 

Кабачки дуже корисні, швидкі та прості у приготуванні, готую їх різними способами – на грилі, печені, смажені, тушковані. Одна з моїх улюблених страв – тушковані кабачки з овочами і звичайно, кабачкові деруни, – каже жінка. 

Для приготування тушкованих кабачків ще потрібні морква, цибуля, болгарський перець, помідор, а краще чері, зелень кропу та петрушки, лавровий листок, сіль-перець за смаком. 

Все нарізаємо кубиками. Спершу тушкуємо кабачок, щоб він пустив сік (його можна відлити) потім додаємо олію, порізані цибулю, моркву, болгарський перець і тушкуємо близько 15 хвилин. Далі додаємо помідор, зелень, спеції і ще тушкуємо до повного приготування овочів, – розповідає Євгенія. 

Така страва може бути чудовим доповненням до м’яса та, приміром, вареної молодої картоплі з кропом, додає співрозмовниця. 

Фото, відео авторки 

Вибір читачів за тиждень

Відео