Тамара Коблик

На трасі «Тернопіль - Львів» бетонують 36-метровий міст (відео)

Спеціалісти визнали цей міст аварійним

Триває ремонт 36-метрового мосту через річку Стрипа на трасі М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська. Днями підрядники приступили до одного з ключових етапів – встановлення розподільчої плити. Про це повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

Саме вона приймає на себе динамічні навантаження від руху транспорту, її якість та міцність є запорукою тривалої експлуатації мосту. Тепер потрібно зачекати, аби бетон набув необхідної міцності. Після цього підрядник нанесе гідроізоляцію та нове асфальтобетонне покриття. Буде зроблено тротуар, бар’єрне і перильне огородження, – йдеться у повідомленні відомства.

Нагадаємо, міст через річку Стрипа розташований на стратегічному шляху М-09 до кордону з Польщею. У результаті тривалої експлуатації та збільшення транспортного навантаження впродовж останніх 10 років, відбулася руйнація прогонових балок, карбонізація бетону і значна корозія арматури споруди. Ці пошкодження загрожували руйнуванням мосту та повній паралізації руху транспорту на дорозі міжнародного значення і стратегічному гуманітарному коридорі.

Спеціалісти визнали цей міст аварійним. З огляду, на це Служба відновлення ініціювала капітальний ремонт об'єкта. Здійснюють його за кошти Європейського інвестиційного банку.

Відео Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео