Віра Олександрович

На трасі Тернопіль-Хмельницький у селах облаштують пішохідні доріжки і навіть освітлення (фото)

Тротуар1

Тернопіль і приміське село Смиківці нині успішно з’єднують тротуаром і велодоріжкою. Але плани дорожників – набагато масштабніші. Оновлення вони обіцяють у всіх селах на трасі в напрямку Хмельницького.

Про це повідомили на сторінці Служби автомобільних доріг у Тернопільській області у соціальній мережі «Фейсбук» сьогодні, 7 вересня.

Тротуар2
Тротуар2

У дописі, зокрема, йдеться (цитуємо): «…Інфраструктура – не менш важливий компонент доріг, ніж якісне покриття. Із 2020 року усі проєкти поточного середнього ремонту, що проводяться на замовлення Служби автомобільних доріг у Тернопільській області, включають її облаштування. У населених пунктах облаштовують тротуари, зовнішнє освітлення, автопавільйони…». Фахівці також зауважили, що такі роботи не фінансували під час проведення ремонтів у 2016-2019 рр. До прикладу, ділянка траси М-30 Стрий-Ізварине (колишня М-12) від Тернополя до Підволочиська була відремонтована у 2018-му. Тому інфраструктуру у населених пунктах на вказаній ділянці майстри облаштовують у цьому році завдяки витратам на експлуатаційне утримання.

Тротуар3
Тротуар3

«Обласний центр і перше село на шляху до Хмельницької області, Смиківці, з’єднуємо тротуаром і велодоріжкою, - йдеться далі у дописі. - Близько 3-х кілометрів облаштовуємо бруківкою. Причому від траси М-30 тротуар і велодоріжка відділені узбіччям. Невдовзі там буде огородження. Також триває підготовка до встановлення зовнішнього освітлення...». До слова, у решті населених пунктів за маршрутом Тернопіль-Підволочиськ також облаштують пішохідні доріжки та освітлення. На усій протяжності дороги М-30 осьова розмітка і пішохідні переходи нанесуть «холодним пластиком». Влаштують вздовж дороги і металеве бар’єрне огородження. Фото зі сторінки Служба автомобільних доріг у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео