Тамара Коблик

На війні загинув син дисидента з Тернопільщини Володимир Вітів

Героя зустрічатимуть у Чорткові. Ховатимуть у Росохачі в суботу, 13 травня. Вічна пам'ять

Боронячи Україну, загинув уродженець села Росохач Володимир Вітів. Тепер Герою назавжди 44. Про це повідомили у пресслужбі Чортківської міської ради.

Як почалась повномасштабна війна, Володимир не зміг залишатись вдома та пішов служити добровольцем. Це і не дивно, адже він змалку, як ніхто інший, знав, що таке Україна і якою ціною сотнями років здобувалось право на її самостійність. Його батько – Петро Вітів –  знаний у нашому краї учасник національно-визвольних змагань, член підпільної патріотичної Росохацької групи, яка в ніч з 21 на 22 січня 1973 року розвісила в Чорткові українські національні прапори і розклеїла антирадянські листівки на честь 55-ї річниці проголошення незалежності УНР. Був заарештований 11 квітня 1973 року. Через неповноліття кримінальної справи не було порушено; звільнений з-під варти 18 квітня 1973 року.

Свою кохану дружину Володимир знайшов у Теребовлі, там з нею одружився та проживав, разом ростили сина. Багато років життя важко працював закордоном, будував разом із сім’єю плани, майбутнє.

Сьогодні, 12 травня, о 13 год у Соборі верховних апостолів Петра і Павла зустрічатимуть тіло загиблого Героя. Далі похоронний кортеж вирушить у його рідне село Росохач. Вітіва Володимира ховатимуть у Росохачі в суботу, 13 травня, час початку чину похорону повідомлять згодом.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Володимира Вітіва з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, у вересні 2022 року війна забрала життя Василя Мармуса, який був також сином дисидента, учасника «Росохацької групи» Володимира Мармуса. 

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео