Анастасія Кисіль

На залізничному вокзалі Тернополя охочих вакцинуватись побільшало (фото, відео)

IMG_1804

Нещодавно на залізничному вокзалі міста запрацював пункт вакцинації. Отримати щеплення можна з 10:00 до 15:00 години на другому поверсі вокзалу щоденно.

Сьогодні у цьому пункті працює сімейна лікарка Наталія Пелих. Медик розповіла про особливості роботи та які вакцини пропонуються охочим щепитися.

- На даний момент наявні CoronaVac і Pfizer. За першу годину роботи ми підводили підсумок - було 18 людей, за другу – 14, - розповідає лікарка Наталія Пелих. – В сумі уже було 35 людей (від 10:00 год.).

IMG_1807
IMG_1807

Другий поверх вокзалу поділено на зони: для тих, хто очікує щеплення та для тих, хто його отримав. У другій – вакциновані протягом 30 хвилин під наглядом лікарів, щоб у разі виявлення алергічної реакції вони могли швидко надати першу допомогу.

- Ми вносимо дані в електронну систему, тобто їх будуть бачити сімейні лікарі, які потім зможуть згенерувати сертифікат. Тим, хто біжить на поїзд, або поспішає, чи зараз треба на роботу, ми видаємо документ форми 063. Цей документ підтверджує, що людині дійсно проведено перше щеплення, - каже Наталія Пелих.

IMG_1806
IMG_1806

До пункту вакцинації, що на вокзалі, прийшов тернополянин Олег.

- Особисто я ще не вакцинувався. Не тому, що не хотів, а том,  що чекав на вакцину  Johnson & Johnson, але її очевидно в Україні не буде. А якщо і буде, то не для мене. Треба буде вакцинуватися Pfizer або іншою вакциною, - розповідає тернополянин Олег.

IMG_1805
IMG_1805

Нагадаємо, щоб поїхати до іншої області автобусом чи потягом, треба отримати хоча б одне щеплення, або ж мати результати тесту про відсутність хвороби.

Анна та Софія чекають на потяг до Львова та показують, які документи мають з собою. Анна розповіла, що отримала довідку від лікаря, яка засвідчує, що дівчина перехворіла на COVID-19.

- А я зареєструвалась в додатку «Дія». Він є в смартфоні, тому так зручніше. Також можна користуватись програмою офлайн, без інтернету. За кордоном також можна користуватись сертифікатом в «Дії», - каже Софія.

[embed]http://www.youtube.com/watch?v=IjV8uVH-w0E[/embed]

Фото автора

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео