Оксана Бучко

На жінку, яка у Тернополі жебракувала з дитиною на руках, склали протокол

129591789_2839944102917407_7021420635001914113_o

Особу жінки, яка жебракувала у центрі Тернополя, встановили поліцейські. На неї склали адміністративний протокол, а також провели бесіду про виконання батьківських обов’язків.

Щодо неприпустимості таких дій з дитиною писали у соцмережах.

- Центр Тернополя. На вулиці -1, - писав тернополянин Сергій Сінькевич. - Розумію, що багатьом людям зараз непросто живеться, але використовувати для «співчуття» перехожих маленьку дитину - абсолютно недопустимо. Жебрачка просить, а немовля мерзне і плаче. Підійшов, кажу – «шановна, та Ви хоч босоніж тут можете стояти - це Ваш вибір, але дитину не мордуйте, вона ж захворіє. Відповідь - "»а куди я її маю подіти?». Дістаю телефон і повідомляю, що викликаю поліцію. Вона моментально підірвалась і побігла у бік театру, теліпаючи тією нещасною дитинкою, як мішком. Але, навіть не сумніваюсь, що вже зайняла «позицію» в якомусь іншому «вигідному» місці. Невже цього не бачить патрульна поліція, співробітники якої мали б таких жебрачок затримувати, і насамперед з'ясовувати - а чи взагалі належить дитина цій «мамі»? А може вона її вкрала?

Тож як повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області, 4 грудня, під час відпрацювання міста, працівники ювенальної превенції Тернопільського відділу поліції виявили цю жінку в районі автовокзалу. Як виявилось, вона із Закарпатської області, а зараз, як заявляє сама, мешкає в Вінниці. Саме звідти і приїжджає жебракувати. Дитини з матір’ю правоохоронці не виявили. Зі слів жінки, малечу вона залишила вдома зі старшими дітьми.

Відносно жінки склали адміністративний протокол за статтею 184 КУпАП - тобто невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей. Із матір’ю провели бесіду та попередили про недопущення подібних дій у майбутньому та про порушення прав і законних інтересів дітей. Їй також повідомили про кримінальну відповідальність за використання малолітньої дитини для заняття жебрацтвом.

Протокол поліцейські скерують на розгляд до суду.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео