На сьогоднішній день обсяг призначених субсидій зменшується

Якщо в грудні 2015 року з заявами зверталися близько 1500 тернополян в день, то сьогодні - 900. Чиновники запевняють, що зекономлені субсидії не зникають, а будуть перераховуватись з травня 2016 року.

Наразі з заявами про отримання субсидій звернулось більше 200 тис. жителів Тернопільської області, найбільше - у місті Тернополі (30 тис), повідомляє «20 хвилин».

- Ймовірно ті, хто звертається зараз - це люди які не довіряли, або раніше не чули про цю програму, - зазначив  директор департаменту соціального захисту ОДА Вадим Боярський. - Більшість тих, хто хотіли оформити субсидії вже давно це зробили. Ми прогнозуємо, що за січень на субсидії витратимо більше півмільярда гривень. Міфом є те, що потрібно використовувати всі субсидії. Зекономлена субсидія  залишається на рахунку платника і використовується в наступний період.

Перерахунок субсидій призначається на 12 місяців - наступний буде відбуватися з травня 2016 року. Заявникам не потрібно звертатись за призначенням субсидій на тверде паливо та житлово-комунальні послуги, окрім тих, в кого змінилися обставини. які можуть впливати на нарахування субсидій.

- В нас є понад 200 тисяч справ , і в такому об’ємі роботи не виключені помилки, - додає пан Вадим. - Прохання людей звертати увагу на свої повідомлення про нарахування. У разі виявлення невідповідності, звертатися до управлінь соцзахисту.
 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео