На Тернопіллі проблему із інсуліном і гемодіалізом вирішують нагально

Залишки медичної субвенції розподілили депутати Тернопільської облради. У такий спосіб першочергово намагалися допомогти хворим, які потребують постійної медичної допомоги.

Про це сьогодні, 21 березня, повідомив керівник головного представницького органу Віктор Овчарук.

- Майже 16 мільйонів гривень ми виділили на придбання витратних матеріалів для лікування хворих із нирковою недостатністю методом гемодіалізу, - каже він. - На придбання інсулінів для хворих на цукровий діабет направили майже 10 мільйонів.

Нагадаємо, проблема виникла через те, що не відбулися процедури тендерних закупівель препаратів інсулінів фірми «Ново-Нордікс». Торги, за словами Віктора Овчарука, заблокували працівники Антимонопольного комітету України (АМК). Тож, щоб забезпечити хворих на цукровий діабет медикаментами, у райони та обласний центр краю надійде 770 тисяч. Люди зможуть купувати препарати в аптечній мережі. Втім це – «тягне» набагато більше коштів, тому ситуацію слід виправляти невідкладно. Тому тривають перемовини із АМК, уточнив очільник облради.

- Окрім того, на завершення реконструкції Тернопільського обласного перинатального центру «Мати і дитина» обласна рада розподілила понад 2 мільйони гривень, - додає пан Овчарук.

Утім, найбільше Віктор Овчарук пишається тим, що під час пленарного засідання сесії 10 лютого депутати прийняли рішення про створення  хоспісу на базі Тернопільської протитуберкульозної лікарні, що у селі Плотичі.

- Так тривають необхідні підготовчі роботи. У травні хоспіс розпочне свою роботу, - уточнив пан Овчарук. – Шкода, що із відкриттям цього закладу так довго тягнули, а тому наші земляки не отримували належного догляду і знеболення.

Докладно про відкриття першого хоспісу на Тернопіллі «Терен» писав ТУТ.

До речі, Віктор Овчарук, звітуючи про 100 днів діяльності обласної ради розповів також про таке – читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео