На Тернопіллі створять перший хоспіс

Друге пленарне засідання сесії Тернопільської обласної ради відбудеться у середу, 10 лютого. Таке рішення нещодавно ухвалили члени президії.

На розгляд депутатів цього дня планують винести майже 40 питань. Одним із найважливіших стене звернення депутатів Тернопільської обласної ради з приводу проекту змін до Конституції України щодо децентралізації влади. Зміни до Основного закону жодним чином не повинні посягати на унітарну форму державного устрою нашої держави, вважають обласні депутати.

Нагадаємо, запропонував внести таке звернення у порядок денний сесії керівник фракції Радикальної партії Олега Ляшка в обласній раді Богдан Яциковський (докладно про це читайте ТУТ – прим.).

До порядку денного також запропонували включити питання про створення першого на Тернопіллі хоспісу. Його керівником, вочевидь, стане головний лікар протитуберкульозної лікарні Андрій Паламарчук.

- Я все-таки хочу довести це питання до логічного завершення, - каже голова облради Віктор Овчарук. – Адже пропозицію про створення медичного закладу, в якому перебуватимуть важкохворі з прогнозованим летальним наслідком, вніс свого часу я, працюючи в департаменті охорони здоров’я, а згодом - обіймаючи посаду гуманітарного заступника голови ОДА. Створять хоспіс на базі обласної протитуберкульозної лікарні, розташованої у селі Плотича Тернопільського району.

Окрім того, у порядку денному буде пункт «Про обласну програму індивідуального житлового будівництва» та чимало інших. Остаточний варіант переліку питань, які дадуть депутатам для ухвалення, наразі узгоджують у комісіях і апараті облради. Вочевидь, обранці краян повернуться до тих питань, які не встигли розглянути на першому засідання. Йдеться про зміни у складі постійних комісій. Адже свободівці нарешті подали свої кандидатури партійців, які хочуть у них працювати.

До слова, перше засідання другої сесії облради шостого скликання відбулося ще 4 січня. «Терен» писав про те, що відбувалося у залі. Читайте про це ТУТ, ТУТ і ТУТ

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Довідка. На Тернопільщині сьогодні - понад 125 тисяч людей, старших 70 років. Близько 20 тисяч із них потребують паліативної і хоспісної допомоги. Потребують цього і хворі в термінальній стадії онкозахворювань, хворі на туберкульоз і СНІД. Їх загалом - близько двох із половиною тисяч осіб.
 

Вибір читачів за тиждень

Відео