На Тернопільщині стартувала основна сесія ЗНО-2015

Сьогодні розпочалося зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень абітурієнтів, які планують вступати до вищих навчальних закладів.

Першими за програмою проведення ЗНО будуть тестування з іноземних мов. Особливостями цьогорічного тестування є проведення ЗНО з української мови і літератури у квітні, впровадження дворівневих тестів, зміна системи оцінювання тестів, а також розмежування проведення тестів з іноземних мов у часі.
Відкривати програму проведення цьогорічного ЗНО буде тест з французької мови, що відбудеться 3 червня. Після цього, 5 червня, відбудеться тестування з німецької мови. Для участі у ЗНО з цих предметів зареєстровано 840 та 3 172 абітурієнта відповідно.

Наступного тижня будуть проведені тестування з іспанської, англійської мов і математики.
Загалом до 26 червня проведуть зовнішнє оцінювання з 11 навчальних предметів. Абітурієнти матимуть можливість скласти від 1 до 3 тестів. Найбільш популярними тестовими предметами серед учасників ЗНО традиційно є історія України, математика, англійська мова, біологія та географія.
Абітурієнти, які проживають або проживали на окупованій території та зареєструвалися на ЗНО у період з 21 лютого до 20 квітня, братимуть участь у зовнішньому незалежному оцінюванні з української мови і літератури під час додаткової сесії (09 червня 2015 року), з інших предметів – під час основної сесії.
Для осіб із указаних територій, які через поважні причини не зможуть взяти участь у додатковій сесії з української мови і літератури 09 червня 2015 року, повторну додаткову сесію з цього предмета буде проведено 27 червня 2015 року.
Під час складання тестів учасникам ЗНО буде заборонено використовувати будь-які допоміжні матеріали окрім тих, що містяться у тестових зошитах, а також мати при собі калькулятори, засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, друковані чи рукописні матеріали. Допуск учасників ЗНО до пунктів тестування буде припинятися за 10 хвилин до початку тестування – о 10.50.
Контроль за забезпеченням об’єктивності, відкритості та прозорості проведення ЗНО здійснюватимуть громадські спостерігачі.
Оголошення результатів основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання буде здійснюватися поетапно, починаючи з 16 червня.
Ті учасники ЗНО, які не зможуть взяти участь у тестуванні під час основної сесії з поважних причин, складатимуть тести ЗНО в ході проведення додаткової сесії.
Джерело: Освіта.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео