На Збаражчині провели до війська мобілізованих земляків

З молитвою, сльозами, оберегами і благословенням  Збаражчина провела мобілізованих під час шостої хвилі мобілізації чоловіків на подвір’ї районного воєнкомату. Побажати хлопцям легкої служби і щасливого повернення додому, дати життєві настанови і поради призовникам прийшли рідні, друзі, духовенство і місцева влада.

Навчання хлопці проходитимуть на Рівненщині у навчально-тренувальному полігоні, що у селі Мала Любаша. На урочистих проводах були присутні настоятель церкви Воскресіння Христового Олексій Боднарчук, ієрей Роман Сливка, голова Збаразької РДА Анатолій Качка, голова районної ради Олексій Кондрацький, заступник голови райдержадміністрації з гуманітарних та правових питань Світлана Боднар. Варто зазначити, що так урочисто Збаражчина чи не вперше проводжали земляків до війська.

Військовий комісар Збаразько-Лановецького ОРВК Сергій Манзюк розповів мобілізованим, що вони призиваються на службу на один рік, і після бойового вишколу на полігоні, за розподілом будуть проходити службу в тих чи інших військових частинах на території України, і не обов’язково в зоні АТО. Разом з тим, він закликав усіх присутніх усвідомити, що хлопці їдуть не на відпочинок, тому самоконтроль і самодисципліна повинна бути на найвищому рівні, адже від цього залежатиме їхнє життя і здоров’я.

Звертаючись до мобілізованих, військовий комісар закликав їх берегти себе, гідно виконувати свій громадянський обов’язок і завжди пам’ятати про тих, заради кого вони воюють там.
Голова РДА Анатолій Качка подякував хлопцям за їх мужність і патріотизм, за те, що не ховалися від виконання свого обов’язку перед Вітчизною.

Священики виголосили спільну молитву за добру службу і щасливе повернення, а також благословили й окропили свяченою водою, подарувавши єлей і образки Георгія Побідоносця, освячені у храмі, де покояться мощі святого.
Дівчатка зі «Школи християнського аніматора» Катерина Волошина, Марія Бречко, Ірина Матевощук пов’язали воїнам на руки червоно-чорні і синьо-жовті браслети-обереги, які виготовили збаразькі діти, що займаються у таборі «Веселі канікули з Богом», зорганізованому на парафії церкви Христового Воскресіння.

– Воїни, ви йдете на війну, нехай і неоголошену, – зазначив отець Роман Сливка, – тому ви повинні пам’ятати, що за кожним кущем, за кожною будівлею, горою чи яром за вами чатує смерть, особливо за тими, хто байдужий, не пильний, хто не слухає командирів, хто вживає алкоголь. Закликаю вас бути мужніми і пильними по відношенню до себе і своїх побратимів і не соромитися боятися, адже страх притаманний усьому живому. Господь Ісус Христос, молячись у саду Гетсиманському, теж боявся і просив Бога-Отця, щоб його минула та чаша страждань. Але Господь зумів перебороти свій страх, і Він воскрес, і наш ворог теж буде переможений рано чи пізно. І ми всі молимося, щоб це сталося якнайшвидше.

– Коли настане та мить, коли вам доведеться звести курок і подивитися в приціл, не повинні вагатися, який зробити вибір, – зауважив священик. – Вибір один, ви мусите захистити себе і своє життя. Ворог повинен боятися і тремтіти від одного вашого погляду, навіть не від зброї. Отець Олексій, звертаючись до чоловіків наголосив: – Не має більшої любові як віддати життя своє за друзів своїх, як мовиться у Святому Письмі. Ви йдете не для того, щоб віддати своє життя, а для того, щоб його зберегти заради своїх рідних і близьких, не для того щоб вбивати, а щоб захищати свою державу. Кожен з нас народився на цій землі і мусимо захищати її в той спосіб, в який можемо. Ви там будете боротися з ворогом зі зброєю в руках, а ми тут боротимемося політичними методами. Нехай Господь благословить вас живими і здоровими вернутися до своїх домівок.

Джерело: «Народне слово».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео