Тамара Коблик

Начальника одного з управлінь тернопільської поліції підозрюють у катуванні

У справі вже є троє підозрюваних правоохоронців. Згідно з версією слідства, вони змушували тернополянина зізнатися у наркоторгівлі

Начальника відділу Управління стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань (ДСР) Національної поліції України повідомлено про підозру в незаконному проникненні у житло  та катуванні тернополянина (ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 162 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної  прокуратури у листопаді 2022 року повідомили про підозру у вищезазначених злочинах 3 співробітників Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НП України. За результатами здобутих доказів сьогодні повідомлено про підозру ще одного фігуранта кримінального провадження - начальника відділу вказаного Управління.

За даними слідства, працівники УСР незаконно проникли до квартири тернополянина. Щоб змусити господаря помешкання зізнатись у збуті наркотиків, вони побили його, нанісши понад 19 ударів у різні частини тіла й  одягнувши при цьому йому на голову поліетиленовий пакет, а на руки - кайданки.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється групою слідчих Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львові.

До речі, один з підозрюваних вже є фігурантом у інших кримінальних провадженнях за фактами катування та організації нарколабораторії.

Нагадаємо, подібний випадок вже розслідують в обласній прокуратурі. Згідно з даними слідства, правоохоронці впродовж 2 годин незаконно утримували трьох чоловіків на узбіччі дороги зі заведеними за спину руками в кайданках.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео