Орест Сарматський

Надзвичайний стан в Україні: що варто знати мешканцям Тернопільщини

РНБО запропонувала ввести надзвичайний стан на території всієї України, крім Донеччини й Луганщини.

Як повідомляється, надзвичайний стан не буде однаковим по всій території України, його посилення або послаблення залежатиме від регіонів.

Про це сьогодні, 23 лютого, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов на брифінгу.

- Залежно від тих загроз, які можуть виникати на тих чи інших територіях, буде чи то більш посилений, чи більш послаблений надзвичайний стан. Мова йде про прикордонні території, мова йде території, де на сьогоднішній день маємо кордон з РФ, маємо кордон з Білоруссю. Там відбувається навчання, пересування їх військової техніки, - сказав Данілов.

Він також запевнив, що на повсякденному житті громадян НС «радикально» не відображатиметься.

- Буде максимально коректно відпрацьовуватись ситуація, - запевнив секретар РНБО.

Також Олексій Данілов назвав кількість резервістів, яких можуть призвати у разі вторгнення

- Що стосується резервістів. Кількість їх на сьогоднішній день становить 36 тисяч чоловік. Це люди в переважній більшості, які вже пройшли фронт, вони розуміють, про що йдеться, - сказав він.

За словами Олексія Данілова, у разі вторгнення Російської Федерації, рішення про те, як і де їх використовувати, ухвалюватимуть військові.

Під час брифінгу секретар РНБО висловився за спрощене придбання громадянами зброї для самозахисту. Власне, про це і йдеться у законопроєкті, який сьогодні прийняла у першому читанні Верховна Рада України.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео