Орест Сарматський

Найкращий помічник агронома – свиня (Агроновини)

1601 (Copy)

Представник Асоціації виробників сої штату Айова (США) Петро Киверига розповів про умови вирощування сої та кукурудзи, а також про систему удобрення культур та застосування точного землеробства. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр. 

У штаті Айова проживає близько 3 млн людей, при цьому щорічно вирощується 15 млн свиней.

Органіки для удобрювання полів вистачає. В землю вноситься велика кількість гною, внесення проводять раз на 2-3 роки. У середньому вноситься 15 тис. л/га рідкого гною перед посівом або з осені, розповідає представник.

Про регулярне внесення гною говорить і Ліндсей Грейнер, фермер з Айови, який має 600 га землі для вирощування сої та кукурудзи, а ще ферму на 15 тис. свиней. У своєму господарстві він вносить від 12 до 20 тис. л/га рідкого гною в кінці жовтня на початку листопада. До органічних додаються й мінеральні добрива, зазвичай їх вносять перед посівом або для підживлення рослин у період вегетації. Звичайно, така система удобрення ґрунту дає досить високі результати врожайності. На жаль, в Україні такої кількості свиней для достатнього удобрення всіх полів органікою зараз немає, адже тваринництво за останні кілька десятиліть скоротилося в рази.

1602 (Copy)
1602 (Copy)

Україна хоче мати статус річкової держави

Україна має здобути статус річкової держави, приєднавши його статусу морської держави.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Прийняття закону про річку дасть необхідну законодавчу базу для розкриття величезного потенціалу перевезень внутрішніми водними шляхами, залучення інвестицій для модернізації річкової інфраструктури.

Україна у світі відома як морська держава, але, на жаль, мало хто знає про унікальний транзитно-логістичний потенціал її річок.

Міністр інфраструктури наголосив, що нарешті є повна підтримка та комунікація з Верховною Радою України та профільним Комітетом з питань транспорту та інфраструктури.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео