Напередодні великого свята тернопільські поліцейські повернули у храм головну святиню (фото)

_MVS1850

Головну святиню – ікону Успіння Пресвятої Богородиці, а також ще дві старовинні ікони днями повернули тернопільські правоохоронці у храм в сусідній області. У с. Петрашівка, що на Хмельниччині, парафіяни молилися до колись втрачених святинь уже у День хрещення Русі-України, 28 липня.

Раніше «Терен» розповідав про те, як у травні цього року тернопільським правоохоронцям та працівникам прокуратури вдалось затримати семеро учасників злочинної групи, які викрадали цінності із храмів та монастирів у Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Одеській, Львівській та Чернігівській областях.  

– У злочинців виявили понад 500 таких творів сакрального мистецтва, більшість  із яких датовані 17-19 століттями. Завдяки інформації, розміщеній на відомчому сайті, три ікони упізнав священник з Хмельниччини. Він одразу зв'язався з поліцейськими та разом з адвокатом вирушив на Тернопільщину, – повідомляють у  відділі комунікації поліції Тернопільської області.

_MVS1844
_MVS1844

Священник розповів, що віднайдені ікони дуже цінні для храму, їх передавалися з покоління в покоління. Найцінніша – ікона Успіння Пресвятої Богородиці, в честь якої і назвали храм.

Професіоналізм тернопільських правоохоронці оцінила й адвокат з Хмельниччини Юлія Кукурудза.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео