Віра Олександрович

Нараївську громаду вже врахували на новій карті Тернопільщини

Снимок_карта

Перспективний план територій громад Тернопільської області доповнили Нараївською громадою. Зробили це на засіданні Уряду сьогодні, 18 грудня.

Що цікаво, у Кабміні затвердили одночасно Перспективний план Закарпаття (він покриває усю територію області і передбачає 60 громад – прим.) і зміни до перспективних планів ще п’яти областей, у тому числі – Тернопільщини.

Зокрема, у нашій області уточнили склад таких громад, як: Бережанська, Саранчуківська, Борщівська, Більче-Золотецька, Мельнице-Подільська, Залозецька, Озернянська, Підгаєцька, Білецька і Тернопільська. На жаль, докладніших роз’яснень у повідомленні на сайті Уряду  наразі немає. Очевидно, незабаром із ухваленими змінами всіх ознайомлять чиновники Тернопільської обласної держадміністрації (ОДА).

Нагадаємо, Мінрегіон спільно із підкомітетом з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування розпочали консультації щодо майбутніх перспективних планів областей. Адже не лише на Тернопіллі навколо цієї теми тривають гарячі дискусії. До того ж, обласна рада висловилася категорично проти того, аби її усували від процесу ухвалення адміністративно-територіального устрою. Суперечки не стихають і в самих існуючих громадах, особливо щодо їхнього доєднання до інших центрів.

Що цікаво, у неділю, 22 грудня, відбудуться вибори до Нараївської об’єднаної територіальної громади. Кількість населення – 8721 осіб. У складі ОТГ такі села: Нараїв, Вербів, Куряни, Лапшин, Підвисоке, Рекшин і Рогачин (див. карту угорі – прим.). Виходить, на існування такої ОТГ Кабмін дозвіл дав. Натомість, що буде із Млиновецькою, Великобірківською і Вікнянською ОТГ, де також того дня обиратимуть голову і депутатів, – ще не відомо.

До слова, змін, за рішенням Кабміну, зазнали також перспективні плани формування територій громад Луганської, Полтавської, Харківської і Чернігівської областей. У повідомленні Уряду йдеться (цитуємо): «Ці зміни до перспективних планів областей дозволять доданим до них громадам перейти на прямі міжбюджетні відносини із державним бюджетом, а також отримати субвенцію на розвиток інфраструктури».

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео