Нардепа з Тернополя ледь не розчавив потяг, що прямував до сепаратистів (відео)

16142843_1391986327502804_6008909852583785616_n

Народний депутат України від міста Тернополя Тарас Пастух є активним учасником блокування колії, по якій на окуповані території Сходу нашої країни постачається група товарів.

Про перебіг подій на першому блокпості біля населених пунктів Гірське та Золоте він інформує на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«Попередили СБУ, всі правоохоронні органи про те, що ветерани #АТО заблокували рух залізничною колією. Попри всі попередження, близько 18 години була вчинена спроба прорвати блокаду вантажним потягом, який з підконтрольної Україні території намагався протягти 56 вагонів на окуповану територію», - написав пан Пастух.

За його словами, потяг вдалось зупинити, прибула слідча група. Зараз на місці з'ясовують, хто дав вказівку пустити локомотив по заблокованій колії на людей.

«А СБУ за підтримки керівництва держави, зокрема Верховного головнокомандувача, виписує дозвіл за дозволом на торгівлю з окупованими територіями. Торгівлю з окупантами, яка приносить мільярди гривень. Які окупанти далі використовують на вбивства наших захисників». - підтримує свого колегу нардеп Єгор Соболєв.

Депутат стверджує, що держава Україна не може справитися з контролем того, що прямує на непідконтрольні території.

«Що насправді є у вагонах – перевірити неможливо. У наших прикордонників немає потрібного обладнання. А на зміну, яка складається з восьми прикордонників, припадає 10-12 ешелонів, по 40-60 вагонів у кожному. Це значить, що один прикордонник за добу має перевірити 70-90 (!) вагонів. На них всіх видали лише один »спецзасіб« - собаку», - повідомляє Т.Пастух.

А залізничники зізналися, що  рух на станції Світланове значно активніший, ніж був до війни.

Потяг вдалося зупинити і, очевидно, він там і залишиться навічно. Принаймні, такі плани виношує ще один нардеп Семен Семенченко.

«Ветераны вызвали сварочный аппарат. Состав участвующий в финансировании терроризма будет приварен к рельсам возле Редута Богдана и станет памятником контрабанде и торговле на крови. Надгробным», - написав він у себе на «Фейсбуці».

Вибір читачів за тиждень

Відео